Wetenschapswinkels

Elf universiteiten in Nederland en België beschikken over één of meerdere wetenschapswinkels. Wij staan open voor uw maatschappelijke aanvraag naar onderzoek of kennis. Op deze manier dragen wij als universiteiten bij aan de maatschappelijke valorisatie van kennis en expertise. Door de projecten die we uitvoeren werken we aan maatschappelijke innovatie en valorisatie.

Sommige wetenschapswinkels behandelen aanvragen op één bepaald expertisegebied, bijvoorbeeld biologie of economie. Andere zijn meer algemeen georganiseerd en vertegenwoordigen centraal alle expertisegebieden zoals aanwezig op één universiteit.

Door op de kaart te klikken kunt u al surfend kennismaken met de verschillende Nederlandse en Belgische wetenschapswinkels: de projecten die we uitvoeren, de expertisegebieden die we bestrijken en de manier waarop we te werk gaan. Het Vlaams Netwerk van Wetenschapswinkels beschikt over een Centrale Unit en vijf Wetenschapswinkels (zie kaart).

Op deze site kunt u het aanvraagformulier invullen of bellen voor toezending van een papieren versie. Wij zoeken vervolgens naar de meest geschikte kennispartner bij de universiteit met de juiste expertise, bij u in de buurt, die dan snel contact met u opneemt.