Twente: Nieuwsbrief september 2016

20 September 2016, door: Elly Reimerink

Bij de Wetenschapswinkel UT zijn we opgetogen: de 2500e vraag schreven we onlangs in in ons project-volgsysteem. Een hele mijlpaal.
Nummertje 2500 werd een typisch Wetenschapswinkel UT project. Studentonderzoekster Lisa Wessels kon haar expertise helemaal kwijt bij Zorgboerderij Alldrik. Ze keek of moderne ICT-technologie van nut kan zijn voor de ‘bewoners’. Dat kan -blijkt- mits professioneel begeleid.
Een ander aansprekend onderzoek werd uitgevoerd door Femke de Gooijer. Zij kwam met belangwekkende aanbevelingen om roeien ook voor oudere en minder valide sporters bereikbaar te maken. Ook hier vullen techniek en sociaalwetenschappelijke kennis elkaar aan.
Verder vindt u een interview met onze chemie-expert Wim Lengton. Hij gebruikt al zijn zintuigen om de vragen van onze klanten zo goed mogelijk te beantwoorden. En u leert kennismaken met onze nieuwe medewerkster, Laura Venhorst. Tenslotte verhaalt Franziska Mohr over haar onderzoek waarbij op basisscholen een nieuwe methode wordt getest om dyslexie te behandelen.

Veel leesplezier. Wie weet inspireert deze Nieuwsbrief u om de Wetenschapswinkel UT te benaderen met uw kennisvraag. De expertise van de UT is al heel vaak nuttig gebleken voor non-profitorganisaties en voor MKB’ers. Wij helpen u de weg te vinden.

wewi-nieuwsbrief_sep2016_digitale-versie